Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-09-01 - Poniedziałek
  • 2025-09-02 - Wtorek
  • 2025-09-03 - Środa
  • 2025-09-04 - Czwartek
  • 2025-09-05 - Piątek
  • 2025-09-06 - Sobota
  • 2025-09-07 - Niedziela
  • 2025-09-08 - Poniedziałek
  • 2025-09-09 - Wtorek
  • 2025-09-10 - Środa
  • 2025-09-11 - Czwartek
  • 2025-09-12 - Piątek
  • 2025-09-13 - Sobota
  • 2025-09-14 - Niedziela
  • 2025-09-15 - Poniedziałek
  • 2025-09-16 - Wtorek
  • 2025-09-17 - Środa
  • 2025-09-18 - Czwartek
  • 2025-09-19 - Piątek
  • 2025-09-20 - Sobota
  • 2025-09-21 - Niedziela
  • 2025-09-22 - Poniedziałek
  • 2025-09-23 - Wtorek
  • 2025-09-24 - Środa
  • 2025-09-25 - Czwartek
  • 2025-09-26 - Piątek
  • 2025-09-27 - Sobota
  • 2025-09-28 - Niedziela
  • 2025-09-29 - Poniedziałek
  • 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-05 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Pieczona owsianka jabłkowa 50 g ( JAJ, MLE, GLU OW,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim 100 g ( JAJ, MLE, GOR,)
Kabanos dr.-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony 50g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek kwaszony małosolny 80 g ( GOR,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g -1 szt (MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 ml ( SOJ, SEL,GLU JĘCZ,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kasza jęczmienna drobna,sól,natka pietruszki,olej rzeapkowy.
Gulasz curry z kurczaka z warzywami 200 g (GLU PSZ,),woda,udziec z kurczaka b/s/k/k,marchew mini  mrożona,papryka czerwona,kalafior mrożony,fasolka szparagowa cięta zielona,olej rzepakowy,przyprawy,mąka ziemniaczana,mąka pszenna,sok z cytryny,soda,cukier.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),woda,ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jajka,sól.
Marchew mini gotowana 100 g,woda,marchew mini mrożona,sól.
Surówka z selera z rodzynkami 100 g (MLE, SEL,),seler korzeń,rodzynki,sok z cytryny,sól,jogurt naturalny,śmietana 18%tł.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Pasztet z fasoli  50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW, )
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 90 g
Roszponka 10 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE,)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2577.17 kcal;
  • Białko ogółem: 103.65 g;
  • Tłuszcz: 103.84 g; Kw. tł.nasy.: 39.03 g;
  • Węglowodany ogółem: 318.15 g; W tym cukry: 69.50 g;
  • Błonnik pok.: 36.46 g;
  • Sól: 13.91 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK