Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-09-01 - Poniedziałek
  • 2025-09-02 - Wtorek
  • 2025-09-03 - Środa
  • 2025-09-04 - Czwartek
  • 2025-09-05 - Piątek
  • 2025-09-06 - Sobota
  • 2025-09-07 - Niedziela
  • 2025-09-08 - Poniedziałek
  • 2025-09-09 - Wtorek
  • 2025-09-10 - Środa
  • 2025-09-11 - Czwartek
  • 2025-09-12 - Piątek
  • 2025-09-13 - Sobota
  • 2025-09-14 - Niedziela
  • 2025-09-15 - Poniedziałek
  • 2025-09-16 - Wtorek
  • 2025-09-17 - Środa
  • 2025-09-18 - Czwartek
  • 2025-09-19 - Piątek
  • 2025-09-20 - Sobota
  • 2025-09-21 - Niedziela
  • 2025-09-22 - Poniedziałek
  • 2025-09-23 - Wtorek
  • 2025-09-24 - Środa
  • 2025-09-25 - Czwartek
  • 2025-09-26 - Piątek
  • 2025-09-27 - Sobota
  • 2025-09-28 - Niedziela
  • 2025-09-29 - Poniedziałek
  • 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-04 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU,ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU,ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka
wędzona,parzona 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z kapusty białej 300 ml ( GLU PSZ, SEL,GOR,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kapusta biała,kapusta kiszona,kiełbasda zwyczajna,boczek wędzony,sól,pieperz czarny mielony,kminek,olej rzepakowy,natka pietruszki.
Krokiety ziemniaczane z mozzarellą 300 g ( GLU PSZ,JAJ, MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ, ),ziemniaki,bułka tarta,jajka,olej rzeapkowy,ser mozzarella,panier paprykowy,mąka pszenna,woda,cebula,mąka ziemniaczana,przyprawy,natka pietruszki.
Dip jogurtowo-ziołowy 100 g ( MLE,),jogurt naturalny gesty 3%tł,olej rzepakowy,przyprawy,pietruszka natka.
Fasolka szparagowa żółta 100 g,woda,fasolka szparagowa cięta żołta mrożona,sól.
Surówka z marchwi z olejem b/c 100 g,marchew korzeń,olej rzepakowy,sok z cytryny,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU,ŻYT,)
Bułeczka pszenna 30g -1 szt (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu
meksykańskim + 100 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: RYB, MCK,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Melon 150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 3025.37 kcal;
  • Białko ogółem: 131.70 g;
  • Tłuszcz: 118.67 g; Kw. tł. nasy.: 46.76 g;
  • Węglowodany ogółem: 368.67 g; W tym cukry: 78.08 g;
  • Błonnik pok.: 33.47 g;
  • Sól: 12.69 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK