Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-11-01 - Sobota
  • 2025-11-02 - Niedziela
  • 2025-11-03 - Poniedziałek
  • 2025-11-04 - Wtorek
  • 2025-11-05 - Środa
  • 2025-11-06 - Czwartek
  • 2025-11-07 - Piątek
  • 2025-11-08 - Sobota
  • 2025-11-09 - Niedziela
  • 2025-11-10 - Poniedziałek
  • 2025-11-11 - Wtorek
  • 2025-11-12 - Środa
  • 2025-11-13 - Czwartek
  • 2025-11-14 - Piątek
  • 2025-11-15 - Sobota
  • 2025-11-16 - Niedziela
  • 2025-11-17 - Poniedziałek
  • 2025-11-18 - Wtorek
  • 2025-11-19 - Środa
  • 2025-11-20 - Czwartek
  • 2025-11-21 - Piątek
  • 2025-11-22 - Sobota
  • 2025-11-23 - Niedziela
  • 2025-11-24 - Poniedziałek
  • 2025-11-25 - Wtorek
  • 2025-11-26 - Środa
  • 2025-11-27 - Czwartek
  • 2025-11-28 - Piątek
  • 2025-11-29 - Sobota
  • 2025-11-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-07-10 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE, )
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE,SEL,),woda,buraki,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,koncerntrat barszcz,sok z cytyryny,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka UHT 18%tł.
Udko z kurczaka pieczone 150 g (SOJ,),udko b/s,sól,olej rzepakowy,papryka słodka mielona,przyprawa do kurczaka,pieprz czarny mielony.
Kasza bulgur 200 g ( GLU PSZ,),woda,sól,kasza bulgur,olej rzepakowy.
Brokuł gotowany 100 g,woda,sól,brokuł mrożony.
Mizeria 100 g ( MLE,),ogórki świeże,sok z cytryny,sól,śmietana 18%tł,jogurt naturalny.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Twarożek ze szczypiorkiem 60 g ( MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Rzodkiewka 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Sałatka z kaszą pęczak, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g ( GLU PSZ,MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2419.19 kcal;
  • Białko ogółem: 126.43 g;
  • Tłuszcz: 86.53 g; Kw. tł. nasy.: 36.23 g;
  • Węglowodany ogółem: 288.81 g; W tym cukry: 36.13 g;
  • Błonnik pok.: 34.94 g;
  • Sól: 12.99 g; 
 

Cały jadłospis od 07 lipca do 16 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK