Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-09-01 - Poniedziałek
  • 2025-09-02 - Wtorek
  • 2025-09-03 - Środa
  • 2025-09-04 - Czwartek
  • 2025-09-05 - Piątek
  • 2025-09-06 - Sobota
  • 2025-09-07 - Niedziela
  • 2025-09-08 - Poniedziałek
  • 2025-09-09 - Wtorek
  • 2025-09-10 - Środa
  • 2025-09-11 - Czwartek
  • 2025-09-12 - Piątek
  • 2025-09-13 - Sobota
  • 2025-09-14 - Niedziela
  • 2025-09-15 - Poniedziałek
  • 2025-09-16 - Wtorek
  • 2025-09-17 - Środa
  • 2025-09-18 - Czwartek
  • 2025-09-19 - Piątek
  • 2025-09-20 - Sobota
  • 2025-09-21 - Niedziela
  • 2025-09-22 - Poniedziałek
  • 2025-09-23 - Wtorek
  • 2025-09-24 - Środa
  • 2025-09-25 - Czwartek
  • 2025-09-26 - Piątek
  • 2025-09-27 - Sobota
  • 2025-09-28 - Niedziela
  • 2025-09-29 - Poniedziałek
  • 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-11-29 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Ser wędzony 50 g (MLE,)
Dżem (25 g)-1 szt
Miód (25g) -1 szt
Gruszka 1szt. -150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Sałata zielona 20 g

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa dyniowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,dynia mrożona,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,kurkuma,sól,pieprz biały mielony,śmietanka 18%tł.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej  80 g (RYB,),morszczuk filet b/s,olej rzepakowy,skrobia ryżowa,czosnek,imbir mielony,zioła prowalsalskie,majeranek,pieprz  biały,cytrynowy,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,koper świeży,sól.
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,jabłka,olej rzepakowy,sok z cytryny,sól,natka pietruszki.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,woda,kalafior mrożony,marchew mrożona,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta  150 g ( MLE, GOR,)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Owsianka brownie z pomarańczą 150 g ( OZI, GLU OW,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2493.25 kcal;
  • Białko ogółem: 84.12 g;
  • Tłuszcz: 92.34 g; Kw. tł. nasy.:19.86 g; 
  • Węglowodany ogółem: 323.99 g; W tym cukry: 88.67 g;
  • Błonnik pok.: 31.36 g;
  • Sól: 9.50 g;
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 29 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK