Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2024

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2024-11-01 - Piątek
  • 2024-11-02 - Sobota
  • 2024-11-03 - Niedziela
  • 2024-11-04 - Poniedziałek
  • 2024-11-05 - Wtorek
  • 2024-11-06 - Środa
  • 2024-11-07 - Czwartek
  • 2024-11-08 - Piątek
  • 2024-11-09 - Sobota
  • 2024-11-10 - Niedziela
  • 2024-11-11 - Poniedziałek
  • 2024-11-12 - Wtorek
  • 2024-11-13 - Środa
  • 2024-11-14 - Czwartek
  • 2024-11-15 - Piątek
  • 2024-11-16 - Sobota
  • 2024-11-17 - Niedziela
  • 2024-11-18 - Poniedziałek
  • 2024-11-19 - Wtorek
  • 2024-11-20 - Środa
  • 2024-11-21 - Czwartek
  • 2024-11-22 - Piątek
  • 2024-11-23 - Sobota
  • 2024-11-24 - Niedziela
  • 2024-11-25 - Poniedziałek
  • 2024-11-26 - Wtorek
  • 2024-11-27 - Środa
  • 2024-11-28 - Czwartek
  • 2024-11-29 - Piątek
  • 2024-11-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-06-26 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Twarożek 50 g (MLE,)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami + 300 ml ( GLU
PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g
(GLU PSZ, SEL,)
Ryż gotowany na sypko + 200 g
Surówka z selera i brzoskwini b/c + 100 g
(SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta + 150 g ( JAJ, MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt 1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango + 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2520.64 kcal; Białko
ogółem: 99.72 g; Tłuszcz: 82.21 g; Kw. tł.
nasy.: 28.29 g; Węglowodany ogółem:
360.86 g; W tym cukry: 86.92 g; Błonnik
pok.: 30.26 g; Sól: 12.95 g; 

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK