Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-06-01 - Piątek
  • 2029-06-02 - Sobota
  • 2029-06-03 - Niedziela
  • 2029-06-04 - Poniedziałek
  • 2029-06-05 - Wtorek
  • 2029-06-06 - Środa
  • 2029-06-07 - Czwartek
  • 2029-06-08 - Piątek
  • 2029-06-09 - Sobota
  • 2029-06-10 - Niedziela
  • 2029-06-11 - Poniedziałek
  • 2029-06-12 - Wtorek
  • 2029-06-13 - Środa
  • 2029-06-14 - Czwartek
  • 2029-06-15 - Piątek
  • 2029-06-16 - Sobota
  • 2029-06-17 - Niedziela
  • 2029-06-18 - Poniedziałek
  • 2029-06-19 - Wtorek
  • 2029-06-20 - Środa
  • 2029-06-21 - Czwartek
  • 2029-06-22 - Piątek
  • 2029-06-23 - Sobota
  • 2029-06-24 - Niedziela
  • 2029-06-25 - Poniedziałek
  • 2029-06-26 - Wtorek
  • 2029-06-27 - Środa
  • 2029-06-28 - Czwartek
  • 2029-06-29 - Piątek
  • 2029-06-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-05-30 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado + 60 g ( JAJ, MLE, GOR, S02,)
Mix sałat z pomidorkami koktailowymi i nasionami + 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków + 300 g (SOJ,
MLE, SEL,)
Groszek zielony blanszowany + 20
g
Udziec z kurczaka wolno gotowany
w glazurze miodowej + 100 g
Ziemniaczki pieczone z ziołami + 
200 g
Surówka z pora z jabłkiem + 100 g
(MLE,)
Marchewka mini z groszkiem i
sezamem + 100 g (SEZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Serek wiejski ze szczypiorkiem + 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) + 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2131.24
kcal; Białko ogółem: 106.94 g;
Tłuszcz: 73.07 g; Kw. tł. nasy.:
19.15 g; Węglowodany ogółem:
274.60 g; W tym cukry: 69.26 g;
Błonnik pok.: 37.68 g; Sól: 11.47 g

 

Cały jadłospis od 24 maja do 02 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK