Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-06-01 - Piątek
  • 2029-06-02 - Sobota
  • 2029-06-03 - Niedziela
  • 2029-06-04 - Poniedziałek
  • 2029-06-05 - Wtorek
  • 2029-06-06 - Środa
  • 2029-06-07 - Czwartek
  • 2029-06-08 - Piątek
  • 2029-06-09 - Sobota
  • 2029-06-10 - Niedziela
  • 2029-06-11 - Poniedziałek
  • 2029-06-12 - Wtorek
  • 2029-06-13 - Środa
  • 2029-06-14 - Czwartek
  • 2029-06-15 - Piątek
  • 2029-06-16 - Sobota
  • 2029-06-17 - Niedziela
  • 2029-06-18 - Poniedziałek
  • 2029-06-19 - Wtorek
  • 2029-06-20 - Środa
  • 2029-06-21 - Czwartek
  • 2029-06-22 - Piątek
  • 2029-06-23 - Sobota
  • 2029-06-24 - Niedziela
  • 2029-06-25 - Poniedziałek
  • 2029-06-26 - Wtorek
  • 2029-06-27 - Środa
  • 2029-06-28 - Czwartek
  • 2029-06-29 - Piątek
  • 2029-06-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-05-28 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym + 100 g ( JAJ, MLE,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła + 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw + 300 ml
(SOJ, SEL,)
Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
Filet z indyka w posypce curry + 
100 g
Sos szpinakowy + 100 g ( MLE,)
Kasza jęczmienna + 200 g ( GLU
JĘCZ,)
Sałata zielona z jogurtem + 50 g
(MLE,)
Paprykoway mix z olejem
rzepakowym i ziołami b/c + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* 250ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Pasta z fasoli z cebulką + 60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z orzechami o niskim IG + 50 g ( GLU PSZ, JAJ,
MLE, ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2224.21
kcal; Białko ogółem: 103.98 g;
Tłuszcz: 91.33 g; Kw. tł. nasy.:
27.90 g; Węglowodany ogółem:
254.37 g; W tym cukry: 39.40 g;
Błonnik pok.: 36.64 g; Sól: 13.91 g

 

Cały jadłospis od 24 maja do 02 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK