Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-09-01 - Poniedziałek
  • 2025-09-02 - Wtorek
  • 2025-09-03 - Środa
  • 2025-09-04 - Czwartek
  • 2025-09-05 - Piątek
  • 2025-09-06 - Sobota
  • 2025-09-07 - Niedziela
  • 2025-09-08 - Poniedziałek
  • 2025-09-09 - Wtorek
  • 2025-09-10 - Środa
  • 2025-09-11 - Czwartek
  • 2025-09-12 - Piątek
  • 2025-09-13 - Sobota
  • 2025-09-14 - Niedziela
  • 2025-09-15 - Poniedziałek
  • 2025-09-16 - Wtorek
  • 2025-09-17 - Środa
  • 2025-09-18 - Czwartek
  • 2025-09-19 - Piątek
  • 2025-09-20 - Sobota
  • 2025-09-21 - Niedziela
  • 2025-09-22 - Poniedziałek
  • 2025-09-23 - Wtorek
  • 2025-09-24 - Środa
  • 2025-09-25 - Czwartek
  • 2025-09-26 - Piątek
  • 2025-09-27 - Sobota
  • 2025-09-28 - Niedziela
  • 2025-09-29 - Poniedziałek
  • 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-03-09 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet warzywny (marchew i cukinia) 60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni z prażonymi ziarnami  300 g (SOJ, SEL,),dynia mrożona,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,śmietanka,sól,kurkuma,ziemniaki,słonecznik.
Burger z białego sera, jaj i warzyw  110 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, GOR, GLU
OW,),twaróg biały,jajka,włoszcyzna 3skł,paski,kalafior mrozony,fasolka szparagowa mrożona,sól,przyprawy,bułka tarta,olej rzepakowy.
Sos chrzanowy  120 g ( MLE, S02,),chrzan tarty,śmietanka,przyprawy.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c  100 g,kapusta biała,kopre świeży,kukurydza konserwowa,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy.
Brokuł gotowany  100 g,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł mrozona kompotowa,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 150 g
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2188.55 kcal;
  • Białko ogółem: 97.22 g;
  • Tłuszcz: 102.81 g; Kw. tł. nasy.: 31.18 g;
  • Węglowodany ogółem: 233.72 g; W tym cukry: 38.17 g;
  • Błonnik pok.: 34.74 g;
  •  Sól: 13.36 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK