Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Sierpień 2035
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2035-08-01 - Środa
- 2035-08-02 - Czwartek
- 2035-08-03 - Piątek
- 2035-08-04 - Sobota
- 2035-08-05 - Niedziela
- 2035-08-06 - Poniedziałek
- 2035-08-07 - Wtorek
- 2035-08-08 - Środa
- 2035-08-09 - Czwartek
- 2035-08-10 - Piątek
- 2035-08-11 - Sobota
- 2035-08-12 - Niedziela
- 2035-08-13 - Poniedziałek
- 2035-08-14 - Wtorek
- 2035-08-15 - Środa
- 2035-08-16 - Czwartek
- 2035-08-17 - Piątek
- 2035-08-18 - Sobota
- 2035-08-19 - Niedziela
- 2035-08-20 - Poniedziałek
- 2035-08-21 - Wtorek
- 2035-08-22 - Środa
- 2035-08-23 - Czwartek
- 2035-08-24 - Piątek
- 2035-08-25 - Sobota
- 2035-08-26 - Niedziela
- 2035-08-27 - Poniedziałek
- 2035-08-28 - Wtorek
- 2035-08-29 - Środa
- 2035-08-30 - Czwartek
- 2035-08-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-02-08 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z buraków z zielonym groszkiem 300 g (SOJ, SEL,),buraki,groszek zielony mrożony,bułka paryska,śmietana,sól,przyprawy,mąka przenna,włoszczyzna 3 skł,paski (marchew,pietruszka,seler) | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | |
Kolacja IIMus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany - 1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK