Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2037
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2037-02-01 - Niedziela
- 2037-02-02 - Poniedziałek
- 2037-02-03 - Wtorek
- 2037-02-04 - Środa
- 2037-02-05 - Czwartek
- 2037-02-06 - Piątek
- 2037-02-07 - Sobota
- 2037-02-08 - Niedziela
- 2037-02-09 - Poniedziałek
- 2037-02-10 - Wtorek
- 2037-02-11 - Środa
- 2037-02-12 - Czwartek
- 2037-02-13 - Piątek
- 2037-02-14 - Sobota
- 2037-02-15 - Niedziela
- 2037-02-16 - Poniedziałek
- 2037-02-17 - Wtorek
- 2037-02-18 - Środa
- 2037-02-19 - Czwartek
- 2037-02-20 - Piątek
- 2037-02-21 - Sobota
- 2037-02-22 - Niedziela
- 2037-02-23 - Poniedziałek
- 2037-02-24 - Wtorek
- 2037-02-25 - Środa
- 2037-02-26 - Czwartek
- 2037-02-27 - Piątek
- 2037-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-02-08 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z buraków z zielonym groszkiem 300 g (SOJ, SEL,),buraki,groszek zielony mrożony,bułka paryska,śmietana,sól,przyprawy,mąka przenna,włoszczyzna 3 skł,paski (marchew,pietruszka,seler) | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | |
Kolacja IIMus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany - 1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK