Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2013

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2013-09-01 - Niedziela
  • 2013-09-02 - Poniedziałek
  • 2013-09-03 - Wtorek
  • 2013-09-04 - Środa
  • 2013-09-05 - Czwartek
  • 2013-09-06 - Piątek
  • 2013-09-07 - Sobota
  • 2013-09-08 - Niedziela
  • 2013-09-09 - Poniedziałek
  • 2013-09-10 - Wtorek
  • 2013-09-11 - Środa
  • 2013-09-12 - Czwartek
  • 2013-09-13 - Piątek
  • 2013-09-14 - Sobota
  • 2013-09-15 - Niedziela
  • 2013-09-16 - Poniedziałek
  • 2013-09-17 - Wtorek
  • 2013-09-18 - Środa
  • 2013-09-19 - Czwartek
  • 2013-09-20 - Piątek
  • 2013-09-21 - Sobota
  • 2013-09-22 - Niedziela
  • 2013-09-23 - Poniedziałek
  • 2013-09-24 - Wtorek
  • 2013-09-25 - Środa
  • 2013-09-26 - Czwartek
  • 2013-09-27 - Piątek
  • 2013-09-28 - Sobota
  • 2013-09-29 - Niedziela
  • 2013-09-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-01-28 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem C&C 80 g ( GLU PSZ, MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z warzywami C&C 300 g (SOJ, SEL,),ryż biały,sól, włoszczyzna 3skł,paski,natka pietruszki.
Filet z indyka pieczony cały C&C 80 g,filet z indyka surowy b/s/b/k,sól,pieprz mielony.
Ziemniaki pieczone w ziołach C&C 200 g,ziemniaki obrane,sól,przyprawy.
Sałatka z buraka i jabłka bez cukru C&C 100 g,buraki,jabłka,kwasek cytrynowy,sól.
Cukinia gotowana C&C 100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw C&C 150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g 1 szt

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK