Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Listopad 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-11-01 - Sobota
- 2025-11-02 - Niedziela
- 2025-11-03 - Poniedziałek
- 2025-11-04 - Wtorek
- 2025-11-05 - Środa
- 2025-11-06 - Czwartek
- 2025-11-07 - Piątek
- 2025-11-08 - Sobota
- 2025-11-09 - Niedziela
- 2025-11-10 - Poniedziałek
- 2025-11-11 - Wtorek
- 2025-11-12 - Środa
- 2025-11-13 - Czwartek
- 2025-11-14 - Piątek
- 2025-11-15 - Sobota
- 2025-11-16 - Niedziela
- 2025-11-17 - Poniedziałek
- 2025-11-18 - Wtorek
- 2025-11-19 - Środa
- 2025-11-20 - Czwartek
- 2025-11-21 - Piątek
- 2025-11-22 - Sobota
- 2025-11-23 - Niedziela
- 2025-11-24 - Poniedziałek
- 2025-11-25 - Wtorek
- 2025-11-26 - Środa
- 2025-11-27 - Czwartek
- 2025-11-28 - Piątek
- 2025-11-29 - Sobota
- 2025-11-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-01-08 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadBrokułowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL,),brokuł mrożony,ryż biały,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mleko2%tł,pieprz mielony. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK