Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-04-01 - Czwartek
  • 2027-04-02 - Piątek
  • 2027-04-03 - Sobota
  • 2027-04-04 - Niedziela
  • 2027-04-05 - Poniedziałek
  • 2027-04-06 - Wtorek
  • 2027-04-07 - Środa
  • 2027-04-08 - Czwartek
  • 2027-04-09 - Piątek
  • 2027-04-10 - Sobota
  • 2027-04-11 - Niedziela
  • 2027-04-12 - Poniedziałek
  • 2027-04-13 - Wtorek
  • 2027-04-14 - Środa
  • 2027-04-15 - Czwartek
  • 2027-04-16 - Piątek
  • 2027-04-17 - Sobota
  • 2027-04-18 - Niedziela
  • 2027-04-19 - Poniedziałek
  • 2027-04-20 - Wtorek
  • 2027-04-21 - Środa
  • 2027-04-22 - Czwartek
  • 2027-04-23 - Piątek
  • 2027-04-24 - Sobota
  • 2027-04-25 - Niedziela
  • 2027-04-26 - Poniedziałek
  • 2027-04-27 - Wtorek
  • 2027-04-28 - Środa
  • 2027-04-29 - Czwartek
  • 2027-04-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-07 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z
dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem
wieprzowym w osłonce niejadalnej 35 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, )
Pasta z twarogu i siemienia z natką
pietruszki 35 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Mandarynka 1 szt
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pomidorowa z makaronem * 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL, ),makaron nitki,koncentrat pomidorowy,włoszczyzna mrożona 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),sól,pieprz,mleko2%tł.
Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól.
Schab gotowany 100 g,schab b/s/b/k,sól.
Sos jarzynowy * 80 ml ( GLU PSZ, SEL, ),mieszanka 3skł,paski mrożona (marchew,pietruszka,seler),mąka pszenna,sól.
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g,mieszanka 3skł mrożona (marchew,kalafior,brokuł),sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa,mrożona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 20g (SOJ, )
Galaretka drobiowa z ud* 120 g ( SEL, )
Mix sałat z olejem 50 g

 
Kolacja II

Kanapka z jajkiem (chleb pszenno-żytni 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 sz ( GLU,PSZ, JAJ, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2111.23 kcal; 
  • Białko: 109.59 g;
  • Tłuszcze: 55.69 g;Kw. tł. nasy.: 20.96 g;
  • Węglowodany ogółem: 300.04 g; W tymcukry: 52.36 g;
  •  Błonnik pokarmowy: 20.03 g;
  • Sól: 8.92 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK