Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-04-01 - Czwartek
  • 2027-04-02 - Piątek
  • 2027-04-03 - Sobota
  • 2027-04-04 - Niedziela
  • 2027-04-05 - Poniedziałek
  • 2027-04-06 - Wtorek
  • 2027-04-07 - Środa
  • 2027-04-08 - Czwartek
  • 2027-04-09 - Piątek
  • 2027-04-10 - Sobota
  • 2027-04-11 - Niedziela
  • 2027-04-12 - Poniedziałek
  • 2027-04-13 - Wtorek
  • 2027-04-14 - Środa
  • 2027-04-15 - Czwartek
  • 2027-04-16 - Piątek
  • 2027-04-17 - Sobota
  • 2027-04-18 - Niedziela
  • 2027-04-19 - Poniedziałek
  • 2027-04-20 - Wtorek
  • 2027-04-21 - Środa
  • 2027-04-22 - Czwartek
  • 2027-04-23 - Piątek
  • 2027-04-24 - Sobota
  • 2027-04-25 - Niedziela
  • 2027-04-26 - Poniedziałek
  • 2027-04-27 - Wtorek
  • 2027-04-28 - Środa
  • 2027-04-29 - Czwartek
  • 2027-04-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-06 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Twarożek z natką pietruszki 50 g ( MLE, )
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z
dodatkiem wieprzowiny, parzona 20 g (SOJ, )
Roszponka 10 g
Pomidor 90 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU ,PSZ, MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,majeranek,mleko 2%tł,sól,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki.
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy.
Gulasz wołowy 150 g ( GLU ,PSZ, ),gulasz wołowy,mąka pszenna,sól.
Surówka z selera i pomarańczy z olejem 100 g (SEL, ),seler obrany,jabłko,pomarańcze,cukier,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy.
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g,buraki obrane,jabłka,olej rzepakowy,cukier,kwasek cytrynowy
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Sałatka z ryżu, brokułów i wędliny drob wieprz - dieta 200 g (SOJ, MLE, SEL, )
Sałata zielona 5 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb
mieszany pszenno-żytni 60g, margaryna
5g, szynka 25g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ,
GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2270.88 kcal;
  • Białko: 89.96 g;
  • Tłuszcze: 59.75 g; Kw.tł. nasy.: 21.81 g;
  • Węglowodany ogółem: 356.70 g; W tymcukry: 62.57 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 29.16 g;
  • Sól: 8.52 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK