Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-01-04 - Czwartek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Ser żółty 50 g (MLE, )
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt
blokowy wytworzony z połączonych
kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),koncentrat barszcz,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),sól,ziemniaki obrane,śmietanka,mleko2%tł.
Łazanki z kapustą i mięsem drob z udźca 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ),udziec z indyka b/s/b/k,kapusta kiszona,kapusta  biała,kiełbasa zwyczajna,ziele angielskie,liść laurowy,olej rzepakowy.
Mandarynka 2 szt
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy. 


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml
(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Pasta z ciecierzycy z warzywami* 35 g (SEL, )
Filet królewski z indykiem produkt drobiowy
z dodatkiem wieprzowiny średnio
rozdrobniony parzony, wędzony 35 g (SOJ, może zawierać: GLU,PSZ, JAJ,
OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ, )
Ogórek kiszony 80 g
Mix sałat 20 g


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Kanapka z szynką drob (chleb razowy 60g,margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt ( GLU,PSZ, SOJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2459.90 kcal; 
  • Białko: 99.48 g; 
  • Tłuszcze: 90.83 g; Kw.tł. nasy.: 35.78 g; 
  • Węglowodany ogółem: 330.48 g; W tymcukry: 57.48 g;
  • Błonnik pokarmowy: 38.76 g; 
  • Sól: 11.54 g
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK