Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-04-01 - Czwartek
  • 2027-04-02 - Piątek
  • 2027-04-03 - Sobota
  • 2027-04-04 - Niedziela
  • 2027-04-05 - Poniedziałek
  • 2027-04-06 - Wtorek
  • 2027-04-07 - Środa
  • 2027-04-08 - Czwartek
  • 2027-04-09 - Piątek
  • 2027-04-10 - Sobota
  • 2027-04-11 - Niedziela
  • 2027-04-12 - Poniedziałek
  • 2027-04-13 - Wtorek
  • 2027-04-14 - Środa
  • 2027-04-15 - Czwartek
  • 2027-04-16 - Piątek
  • 2027-04-17 - Sobota
  • 2027-04-18 - Niedziela
  • 2027-04-19 - Poniedziałek
  • 2027-04-20 - Wtorek
  • 2027-04-21 - Środa
  • 2027-04-22 - Czwartek
  • 2027-04-23 - Piątek
  • 2027-04-24 - Sobota
  • 2027-04-25 - Niedziela
  • 2027-04-26 - Poniedziałek
  • 2027-04-27 - Wtorek
  • 2027-04-28 - Środa
  • 2027-04-29 - Czwartek
  • 2027-04-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-02 - Wtorek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50g (SOJ, )
Dżem 25 g 1 szt
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem pomidorowy z grzankami- dieta 350ml (GLU PSZ, MLE, ),mieszanka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mąka pszenna,bułka paryska,sól,śmietanka,pomidory w puszce,ziemniaki obrane.
Zapiekanka z ryżu i jabłka z cynamonem 350 g (MLE, ),ryż biały,sól,cynamon mielony,jabłka kompotowe,jabłka prazone,olej rzepakowy.
Sos jogurtowy naturalny 120 g ( MLE, ),jogurt naturalny,mleko 2%tł.
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml,herbata ekspresowa,cukier.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa parzony w osłonce
niejadalnej 70 g (SOJ, )
Mix sałat z pomidorem z olejem 100 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drob.(chleb mieszany pszenno-zytni 60g, margaryna 5g, szynka
25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2368.75 kcal; 
  • Białko: 66.73 g; 
  • Tłuszcze: 82.11 g; Kw.tł. nasy.: 24.51 g;
  • Węglowodany ogółem: 348.61 g; W tym cukry: 71.10 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 17.80 g;
  • Sól: 8.93
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK