Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-02-01 - Czwartek
  • 2018-02-02 - Piątek
  • 2018-02-03 - Sobota
  • 2018-02-04 - Niedziela
  • 2018-02-05 - Poniedziałek
  • 2018-02-06 - Wtorek
  • 2018-02-07 - Środa
  • 2018-02-08 - Czwartek
  • 2018-02-09 - Piątek
  • 2018-02-10 - Sobota
  • 2018-02-11 - Niedziela
  • 2018-02-12 - Poniedziałek
  • 2018-02-13 - Wtorek
  • 2018-02-14 - Środa
  • 2018-02-15 - Czwartek
  • 2018-02-16 - Piątek
  • 2018-02-17 - Sobota
  • 2018-02-18 - Niedziela
  • 2018-02-19 - Poniedziałek
  • 2018-02-20 - Wtorek
  • 2018-02-21 - Środa
  • 2018-02-22 - Czwartek
  • 2018-02-23 - Piątek
  • 2018-02-24 - Sobota
  • 2018-02-25 - Niedziela
  • 2018-02-26 - Poniedziałek
  • 2018-02-27 - Wtorek
  • 2018-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2023-12-31 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )
Masło extra 82% 10 g ( MLE, )
Ser żółty 35 g (MLE, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem
surowców wieprzowych, z połączonych
kawałków mięsa, parzona 35 g ( SOJ, )
Mix sałat 20 g
Pomidor 80 g
Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Rosół z makaronem * 350 ml ( GLU PSZ,SEL, ),udziec z indyka,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,natka pietruszki,makaron nitka,sól.
Ziemniaki 150 g,ziemniaki,sól.
udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g,udziec z kurczaka surowy,przyparwy,olej rzepakowy,sól.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,marchew,natka pietruszki,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy,sól,cukier.
Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU,PSZ, ),szpinak rozdrobniony,sól,czosnek granulowany,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.
Galaretka o smaku truskawkowym z
owocami 150 g,galaretka truskawkowa,woda,brzoskwinie w puszce.

 
Kolacja I

Kakao z mlekiem 250 ml ( MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Szynka Królewiecka- kiełbasa wieprzowo
drobiowa. średnio rozdrobniona, parzona w
osłonce niejadalnej 50 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, GLU OW, )
Miód (25g) -1 szt
Sałata zielona 20 g
Jabłko 1 szt 1 szt

 
Kolacja II

Mandarynka - 2 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2688.35 kcal; 
  • Białko: 107.44 g; 
  • Tłuszcze: 84.77 g; Kw. tł. nasy.: 35.49 g;
  • Węglowodany ogółem: 387.45 g; W tym cukry: 100.17 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 29.03 g; 
  • Sól: 8.91 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK