Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2021

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2021-01-01 - Piątek
  • 2021-01-02 - Sobota
  • 2021-01-03 - Niedziela
  • 2021-01-04 - Poniedziałek
  • 2021-01-05 - Wtorek
  • 2021-01-06 - Środa
  • 2021-01-07 - Czwartek
  • 2021-01-08 - Piątek
  • 2021-01-09 - Sobota
  • 2021-01-10 - Niedziela
  • 2021-01-11 - Poniedziałek
  • 2021-01-12 - Wtorek
  • 2021-01-13 - Środa
  • 2021-01-14 - Czwartek
  • 2021-01-15 - Piątek
  • 2021-01-16 - Sobota
  • 2021-01-17 - Niedziela
  • 2021-01-18 - Poniedziałek
  • 2021-01-19 - Wtorek
  • 2021-01-20 - Środa
  • 2021-01-21 - Czwartek
  • 2021-01-22 - Piątek
  • 2021-01-23 - Sobota
  • 2021-01-24 - Niedziela
  • 2021-01-25 - Poniedziałek
  • 2021-01-26 - Wtorek
  • 2021-01-27 - Środa
  • 2021-01-28 - Czwartek
  • 2021-01-29 - Piątek
  • 2021-01-30 - Sobota
  • 2021-01-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-12-30 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL, ),koper świeży,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrozona,śmietanka,sól,liść laurowy,ziele angielskie.
Ryż na sypko 200 g,ryż biały,sól.
Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g (GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/k,włoszczyzna 3skł kostka mrożona,sól,natka pietruszki.
Surówka z marchwi 100 g ( MLE, ),marchew,natka pietruszki,jogurt naturalny,kwasek cytrynowy,cukier.
Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g,cukinia mrożona,pomidory w puszcze,sól,cukier.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Twarożek z natką pietruszki 50 g ( MLE, )
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb mieszany pszenno - żytni 60g, margaryna 5g,
twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE,GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2118.73 kcal;
  • Białko: 83.46 g; 
  • Tłuszcze: 56.45 g; Kw.tł. nasy.: 19.11 g; 
  • Węglowodany ogółem: 330.47 g; W tym cukry: 59.02 g;
  • Błonnik pokarmowy: 24.26 g; 
  • Sól: 8.57 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK