Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-10-01 - Poniedziałek
- 2018-10-02 - Wtorek
- 2018-10-03 - Środa
- 2018-10-04 - Czwartek
- 2018-10-05 - Piątek
- 2018-10-06 - Sobota
- 2018-10-07 - Niedziela
- 2018-10-08 - Poniedziałek
- 2018-10-09 - Wtorek
- 2018-10-10 - Środa
- 2018-10-11 - Czwartek
- 2018-10-12 - Piątek
- 2018-10-13 - Sobota
- 2018-10-14 - Niedziela
- 2018-10-15 - Poniedziałek
- 2018-10-16 - Wtorek
- 2018-10-17 - Środa
- 2018-10-18 - Czwartek
- 2018-10-19 - Piątek
- 2018-10-20 - Sobota
- 2018-10-21 - Niedziela
- 2018-10-22 - Poniedziałek
- 2018-10-23 - Wtorek
- 2018-10-24 - Środa
- 2018-10-25 - Czwartek
- 2018-10-26 - Piątek
- 2018-10-27 - Sobota
- 2018-10-28 - Niedziela
- 2018-10-29 - Poniedziałek
- 2018-10-30 - Wtorek
- 2018-10-31 - Środa
Menu na dzień: 2023-12-29 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g (GLU PSZ) Chleb graham 60g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15g (MLE) Twaróg półtłusty 50g (MLE) Dżem 25g Sałata zielona 20g Papryka świeża 80g Jogurt naturalny 150g (MLE)
| DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadSzpinakowa z zacierką 350ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL),szpinak rozdrobniony mrożony,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,liść laurowy,ziele angielskie,makaron zacierkowy,sól,śm,ietanka. Kotlet z ryby (Dorsz) 100g (GLU PSZ, JAJ, RYB),dorsz mrożony b/s,bułka tarta,jajka,sól,olej rzepakowy, Ziemniaki 200g,ziemniaki,sól. Surowka z kapusty czerwonej z olejem 100g,kapusta czerwona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier,olej rzepakowy. Bukiet warzyw gotowanych królewski 100g,miesznka 3skł mrożona kalafior,brokuł,marchew karbowana,sól. Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE,GLU ŻYT,GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT.) Chleb graham 30g (GLU PSZ) Margaryna o zaw. 3/4 tł (60%) 10g Pasta z jaj z koperkiem 70g (JAJ, MLE, ) Sałata zielona 20g Pomidor 80g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową Chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g (GLU PSZ, SOJ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK