Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-28 - Czwartek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT.)

Chleb graham 30g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 15g (MLE)

Ser topiony 25g (MLE)

Szynka z koperkiem drobiowa, mielona 20g (SOJ,SEL)

Ogórek kiszony 90g

Roszponka 10g

Kefir 2,0% tł 150g (MLE)

 


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ,MLE,SEL,GLU ŻYT),barszcz biały w proszku,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,liść lautrowy,ziel;e angielskie,ziemniaki,śmietana.

Fasolka po bretońsku 300g (GLU PSZ,SOJ,MLE,SEL,GOR),fasola jaś,kiełbasa zwyczajna,boczek wędzony,koncentrat pomidorowy,sól,pieprz czarny mielony.

Ziemniaki 200g,ziemniaki,sól.

Surówka z selera i orzechów 200g (JAJ,MLE,ORZ,SEL,GOR),seler korzeń,orzechy włoskie,kwasek cytrynowy,cukier,jogurt naturalny.

Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE,GLU ŻYT,GLU JĘCZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT.)

Chleb graham 30g (GLU PSZ)

Margaryna  o zaw. 3/4 tł (60%) 10g

Polędwica miodowa 20g (GLU PSZ,SOJ,MLE,SEL

Sałatka z ryżu meksykańska 150 g (JAJ,SEL,GOR)

Sałata zielona 5g

Pomidor 80g

 
Kolacja II

kanapka z twarożkiem

cleb razowy 60g,margaryna 5g, twarożek 25g (GLU PSZ, MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Energia; 2756,38 kcal,
  • Białko;88,55 g,
  • Tłuszcze;95,41g Kw tł. nasycone; 28,27g,
  • Węglowodany; 340,85 g w tym cukry 59,37g,
  • Błonnik;50,60 g, 
  • Sól; 11,76 g
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK