Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-04-01 - Środa
  • 2020-04-02 - Czwartek
  • 2020-04-03 - Piątek
  • 2020-04-04 - Sobota
  • 2020-04-05 - Niedziela
  • 2020-04-06 - Poniedziałek
  • 2020-04-07 - Wtorek
  • 2020-04-08 - Środa
  • 2020-04-09 - Czwartek
  • 2020-04-10 - Piątek
  • 2020-04-11 - Sobota
  • 2020-04-12 - Niedziela
  • 2020-04-13 - Poniedziałek
  • 2020-04-14 - Wtorek
  • 2020-04-15 - Środa
  • 2020-04-16 - Czwartek
  • 2020-04-17 - Piątek
  • 2020-04-18 - Sobota
  • 2020-04-19 - Niedziela
  • 2020-04-20 - Poniedziałek
  • 2020-04-21 - Wtorek
  • 2020-04-22 - Środa
  • 2020-04-23 - Czwartek
  • 2020-04-24 - Piątek
  • 2020-04-25 - Sobota
  • 2020-04-26 - Niedziela
  • 2020-04-27 - Poniedziałek
  • 2020-04-28 - Wtorek
  • 2020-04-29 - Środa
  • 2020-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2023-12-27 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, )
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU,PSZ, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z
dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem
wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, )
Serek ziarnisty naturalny 30 g ( MLE, )
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 80 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni z grzankami pełnoziarnistymi*.350 ml (GLU PSZ, SEL, GLU ŻYT, ),dynia mrożona kostka,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,chleb razowy,ziemniaki,śmietanka,sól,kurkuma,ziele angielskie,liść laurowy.
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,),makaron pełnoziarnisty świderki,olej rzepakowy,sól.
Gulasz z udźca kurczaka 200 g ( GLU,PSZ, ),udziec z kurczaka b/k,mąka pszenna,sól.
Surówka z marchwi i jabłka b/c 200 g (MLE, ),marchew,jabłka,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy,natka pietruszki.
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Pulpet rybny (Miruna) 80 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB, )
Warzywa po grecku* 100 g ( GLU PSZ,SEL, )
Sałata zielona 5 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt
(GLU PSZ, SOJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2513.26 kcal; 
  • Białko: 129.62 g; 
  • Tłuszcze: 77.38 g;Kw. tł. nasy.: 29.17 g; 
  • Węglowodany ogółem: 338.66 g; W tym cukry: 53.99 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 43.84 g;
  • Sól: 9.92 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK