Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-03-01 - Niedziela
  • 2020-03-02 - Poniedziałek
  • 2020-03-03 - Wtorek
  • 2020-03-04 - Środa
  • 2020-03-05 - Czwartek
  • 2020-03-06 - Piątek
  • 2020-03-07 - Sobota
  • 2020-03-08 - Niedziela
  • 2020-03-09 - Poniedziałek
  • 2020-03-10 - Wtorek
  • 2020-03-11 - Środa
  • 2020-03-12 - Czwartek
  • 2020-03-13 - Piątek
  • 2020-03-14 - Sobota
  • 2020-03-15 - Niedziela
  • 2020-03-16 - Poniedziałek
  • 2020-03-17 - Wtorek
  • 2020-03-18 - Środa
  • 2020-03-19 - Czwartek
  • 2020-03-20 - Piątek
  • 2020-03-21 - Sobota
  • 2020-03-22 - Niedziela
  • 2020-03-23 - Poniedziałek
  • 2020-03-24 - Wtorek
  • 2020-03-25 - Środa
  • 2020-03-26 - Czwartek
  • 2020-03-27 - Piątek
  • 2020-03-28 - Sobota
  • 2020-03-29 - Niedziela
  • 2020-03-30 - Poniedziałek
  • 2020-03-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-26 - Wtorek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem
surowców wieprzowych, z połączonych
kawałków mięsa, parzona 20 g ( SOJ, )
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ, )
Mix sałat z pomidorem z olejem 100 g
Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL, ),brokuły mrozone,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,śmietanka.
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLUJĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy.
Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( GLU,PSZ, ),szynka wieprzowa b/k,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos koperkowy * 80 ml ( GLU PSZ, MLE,),mąka pszenna,koper świezy,sól.
Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL, ),miesznka 3skł kostka mrożona,sól,olej rzepakowy.
Fasolka szparagowa z wody* 100 g,fasolka szparagowa cięta,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.
Babka cytrynowa 50 g ( GLU PSZ, JAJ, ),babka gotowa.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa
wędzona parzona 20 g ( SOJ, )
Galaretka drobiowa z udźca kurczaka* 120 g (SEL, )
Sałata zielona 20 g
Mandarynka 1 szt
Cytryna 20 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb mieszany pszenno - żytni 60g, margaryna 5g,twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE,GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 3078.38 kcal; 
  • Białko: 108.27 g; 
  • Tłuszcze: 121.69 g;Kw. tł. nasy.: 26.92 g; 
  • Węglowodany ogółem: 385.71 g; W tym cukry: 91.88 g;
  •  Błonnik pokarmowy: 40.63 g;
  • Sól: 8.81 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK