Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-11-01 - Niedziela
  • 2026-11-02 - Poniedziałek
  • 2026-11-03 - Wtorek
  • 2026-11-04 - Środa
  • 2026-11-05 - Czwartek
  • 2026-11-06 - Piątek
  • 2026-11-07 - Sobota
  • 2026-11-08 - Niedziela
  • 2026-11-09 - Poniedziałek
  • 2026-11-10 - Wtorek
  • 2026-11-11 - Środa
  • 2026-11-12 - Czwartek
  • 2026-11-13 - Piątek
  • 2026-11-14 - Sobota
  • 2026-11-15 - Niedziela
  • 2026-11-16 - Poniedziałek
  • 2026-11-17 - Wtorek
  • 2026-11-18 - Środa
  • 2026-11-19 - Czwartek
  • 2026-11-20 - Piątek
  • 2026-11-21 - Sobota
  • 2026-11-22 - Niedziela
  • 2026-11-23 - Poniedziałek
  • 2026-11-24 - Wtorek
  • 2026-11-25 - Środa
  • 2026-11-26 - Czwartek
  • 2026-11-27 - Piątek
  • 2026-11-28 - Sobota
  • 2026-11-29 - Niedziela
  • 2026-11-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-12-25 - Poniedziałek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona
parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ,MLE, )
Dżem 25 g -1 szt
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pomidorowa z makaronem * 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL, ),włoszczyna 3skł,paski mrozona,koncentrat pomidorowy,sól,cukier,makaron świderki,śmietanka,natka pietruszki,ziele angielskie,liść laurowy.
Ziemniaki 200 g,ziemniaki,sól.
Schab z morelą suszoną 100 g ( S02, ),schab surowy b/s/b/k,przyprawy,olej rzepakowy,suszona morela.
Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL, ),mąka pszenna,sól.
Kapusta zasmażana 100 g ( GLU PSZ, ),kapusta biała,boczek wędzony,mąka pszenna,olej rzepakowy,sól.
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł mrożona kalafior,brokuł,marchew karbowana,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.
Makowiec 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),makowiec gotowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Polędwica Miodowa, wyrób dr. z dodatkiem
białka wp, z poł. kawałków mięsa, w
osłonce niejadalnej 40 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, )
Sałata zielona 20 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem* 150 g ( JAJ,MLE, SEL, GOR, )

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) -1 szt
(GLU PSZ, SOJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2550.68 kcal; 
  • Białko: 104.47 g;
  • Tłuszcze: 75.07 g; Kw. tł. nasy.: 22.91 g; 
  • Węglowodany ogółem: 379.38 g; W tym cukry: 66.87 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 31.04 g;
  • Sól: 10.58 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK