Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Wrzesień 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-09-01 - Poniedziałek
- 2025-09-02 - Wtorek
- 2025-09-03 - Środa
- 2025-09-04 - Czwartek
- 2025-09-05 - Piątek
- 2025-09-06 - Sobota
- 2025-09-07 - Niedziela
- 2025-09-08 - Poniedziałek
- 2025-09-09 - Wtorek
- 2025-09-10 - Środa
- 2025-09-11 - Czwartek
- 2025-09-12 - Piątek
- 2025-09-13 - Sobota
- 2025-09-14 - Niedziela
- 2025-09-15 - Poniedziałek
- 2025-09-16 - Wtorek
- 2025-09-17 - Środa
- 2025-09-18 - Czwartek
- 2025-09-19 - Piątek
- 2025-09-20 - Sobota
- 2025-09-21 - Niedziela
- 2025-09-22 - Poniedziałek
- 2025-09-23 - Wtorek
- 2025-09-24 - Środa
- 2025-09-25 - Czwartek
- 2025-09-26 - Piątek
- 2025-09-27 - Sobota
- 2025-09-28 - Niedziela
- 2025-09-29 - Poniedziałek
- 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-02 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKoperkowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL, ),ziemniaki obrane,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),sól,koper suszony,koper zielony,śmietanka,mleko. Ryż na sypko 200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy. Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ, )wołowina gulasz,mąka pszenna,sól,ziele angielskie,liść laurowy,olej rzepakowy. Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,sól,kwasek cytrynowy,cukier,śmietanka. Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g,cukinia mrożona kostka,pomidory w puszce,sól,olej rzepakowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Twarożek z natką 50 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb mieszany pszenno - żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK