Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-06-01 - Poniedziałek
  • 2020-06-02 - Wtorek
  • 2020-06-03 - Środa
  • 2020-06-04 - Czwartek
  • 2020-06-05 - Piątek
  • 2020-06-06 - Sobota
  • 2020-06-07 - Niedziela
  • 2020-06-08 - Poniedziałek
  • 2020-06-09 - Wtorek
  • 2020-06-10 - Środa
  • 2020-06-11 - Czwartek
  • 2020-06-12 - Piątek
  • 2020-06-13 - Sobota
  • 2020-06-14 - Niedziela
  • 2020-06-15 - Poniedziałek
  • 2020-06-16 - Wtorek
  • 2020-06-17 - Środa
  • 2020-06-18 - Czwartek
  • 2020-06-19 - Piątek
  • 2020-06-20 - Sobota
  • 2020-06-21 - Niedziela
  • 2020-06-22 - Poniedziałek
  • 2020-06-23 - Wtorek
  • 2020-06-24 - Środa
  • 2020-06-25 - Czwartek
  • 2020-06-26 - Piątek
  • 2020-06-27 - Sobota
  • 2020-06-28 - Niedziela
  • 2020-06-29 - Poniedziałek
  • 2020-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-11-26 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt

drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, )

Ser żółty 35 g (MLE, )

Mix sałat 20 g

Rzodkiew biała 80 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 350 ml (GLU PSZ, MLE,SEL,),włoszczyzna3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,makaron pełnoziarnisty,mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,pietruszka natka.

Ryż na sypko (brązowy) 200 g, ryż brązowy,olej rzepakowy,sól.

Schab gotowany 100 g,schab wieprzowy b/k,sól,pieprz czarny.

Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL, ),mąka pszenna,ziemniaczana,seler,pietruszka,marchew,sól.

Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL, ),kapusta biała,ogórki kiszone,cebula,pietruszka obrana,marchew,seler,obrany,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy.

Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU,PSZ, ), szpianak rozdrobiony mrożony,sól,mąka pszenna,olej rzepakowy.

Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Pomidor 80 g

 
Kolacja II

Kanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2281.15 kcal; 
  • Białko: 117.24 g;
  • Tłuszcze: 77.55 g; Kw. tł. nasy.: 31.86 g;
  • Węglowodany ogółem: 294.24 g; W tym cukry: 38.94 g;
  • Błonnik pokarmowy: 38.14 g; 
  • Sól: 9.23 g; 
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 26 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK