Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Listopad 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-11-01 - Niedziela
- 2026-11-02 - Poniedziałek
- 2026-11-03 - Wtorek
- 2026-11-04 - Środa
- 2026-11-05 - Czwartek
- 2026-11-06 - Piątek
- 2026-11-07 - Sobota
- 2026-11-08 - Niedziela
- 2026-11-09 - Poniedziałek
- 2026-11-10 - Wtorek
- 2026-11-11 - Środa
- 2026-11-12 - Czwartek
- 2026-11-13 - Piątek
- 2026-11-14 - Sobota
- 2026-11-15 - Niedziela
- 2026-11-16 - Poniedziałek
- 2026-11-17 - Wtorek
- 2026-11-18 - Środa
- 2026-11-19 - Czwartek
- 2026-11-20 - Piątek
- 2026-11-21 - Sobota
- 2026-11-22 - Niedziela
- 2026-11-23 - Poniedziałek
- 2026-11-24 - Wtorek
- 2026-11-25 - Środa
- 2026-11-26 - Czwartek
- 2026-11-27 - Piątek
- 2026-11-28 - Sobota
- 2026-11-29 - Niedziela
- 2026-11-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-11-25 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g ( SOJ, ) Dżem 25 g 1 szt Sałata zielona 20 g Jabłko 1 szt 1 szt Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKalafiorowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ),ziemniaki obrane,kalafior mrożony,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,pietruszka natka. Kasza kuskus/sypko 200 g (GLU PSZ, ),kasza kuskus,sól,olej rzepakowy. Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g ( GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/s/b/k,włoszczyzna 3skł,paski(marchwe,pietruszka,seler),mąka pszenna,sól,pieprz,majereanek. Buraczki oprószane 100 g (GLU PSZ, ),buraki obrane,mąka pszenna,sól,cukier,kwasek cytrynowy. Surówka z selera i jabłka - drobno tarta 100 g ( MLE, SEL, ),seler obrany,jabłka kompotowe,śmietanka18%tł,jogurt naturalny1,5%tł,kwasek cytrynowy,sól,cukier. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,miesznka kompotowa 4skł,mrożona,jabłka kompotowe,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 20 g(SOJ, ) Ser topiony 25g 2 szt (MLE, ) Roszponka 10 g Ogórek kiszony 90 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK