Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-02-01 - Środa
  • 2023-02-02 - Czwartek
  • 2023-02-03 - Piątek
  • 2023-02-04 - Sobota
  • 2023-02-05 - Niedziela
  • 2023-02-06 - Poniedziałek
  • 2023-02-07 - Wtorek
  • 2023-02-08 - Środa
  • 2023-02-09 - Czwartek
  • 2023-02-10 - Piątek
  • 2023-02-11 - Sobota
  • 2023-02-12 - Niedziela
  • 2023-02-13 - Poniedziałek
  • 2023-02-14 - Wtorek
  • 2023-02-15 - Środa
  • 2023-02-16 - Czwartek
  • 2023-02-17 - Piątek
  • 2023-02-18 - Sobota
  • 2023-02-19 - Niedziela
  • 2023-02-20 - Poniedziałek
  • 2023-02-21 - Wtorek
  • 2023-02-22 - Środa
  • 2023-02-23 - Czwartek
  • 2023-02-24 - Piątek
  • 2023-02-25 - Sobota
  • 2023-02-26 - Niedziela
  • 2023-02-27 - Poniedziałek
  • 2023-02-28 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-11-24 - Piątek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb bezglutenowy 100 g

Masło exstra 82%tł 15 g (MLE)

Sałata zielona 20 g

Śniadaniowa drobiowa - parzony w osłonce niejadalnej 35 g 

Jajko gotowane 1szt (JAJ)

Pomidor 80 g

Jogurt naturalny 150 g -1szt (MLE)


BEZGLUTENOWA (11 / GL)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa 350 ml (MLE), ryz biały,marchew obrana,seler obrany,mleko2%tł,śmietanka,natka pietruszki,sól.

Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól.

Pulpet rybny gotowany (bez glutenu )100 g ( RYB),miruna filet ze skórą mrożony bez glazury,olej rzepakowy,jajka,sól,pieprz.

Warzywa po grecku ( bez glutenu) 200 g ( SEL),włowszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,mąka ziemniaczan,olej rzepakowy,cukier,sól,pieprz.

Kompot owocowy z jabłkiem z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


BEZGLUTENOWA (11 / GL)
Kolacja I

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb bezglutenowy 100 g

Margaryna o zawartości 3/4 tł,60% 10g -1szt 

Mix sałat 20 g

Pomidorki koktajlowe 80 g

Twarożek 50 g (MLE)

Dżem 25g - 1szt

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową ( chleb bezglutenowy, margaryna 5 g, szynka 25 g) 1szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2295,1 kcal
  • Białko: 62,6 g;
  • Tłuszcze: 67,9 g; Kw. tł. nasy.: 19,6 g;
  • Węglowodany ogółem: 362,5 g; W tym cukry: 111,2 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 15,4 g;
  • Sól: 4,1 g; 
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 26 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK