Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2022
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2022-10-01 - Sobota
- 2022-10-02 - Niedziela
- 2022-10-03 - Poniedziałek
- 2022-10-04 - Wtorek
- 2022-10-05 - Środa
- 2022-10-06 - Czwartek
- 2022-10-07 - Piątek
- 2022-10-08 - Sobota
- 2022-10-09 - Niedziela
- 2022-10-10 - Poniedziałek
- 2022-10-11 - Wtorek
- 2022-10-12 - Środa
- 2022-10-13 - Czwartek
- 2022-10-14 - Piątek
- 2022-10-15 - Sobota
- 2022-10-16 - Niedziela
- 2022-10-17 - Poniedziałek
- 2022-10-18 - Wtorek
- 2022-10-19 - Środa
- 2022-10-20 - Czwartek
- 2022-10-21 - Piątek
- 2022-10-22 - Sobota
- 2022-10-23 - Niedziela
- 2022-10-24 - Poniedziałek
- 2022-10-25 - Wtorek
- 2022-10-26 - Środa
- 2022-10-27 - Czwartek
- 2022-10-28 - Piątek
- 2022-10-29 - Sobota
- 2022-10-30 - Niedziela
- 2022-10-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-11-23 - Czwartek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE, ) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 40 g (SOJ, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadZz fasolki szparagowej z ziemniakami (MLE,GLU)szparagowmrożona,włoszczczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mleko2%tł,śmietanka,sól,mąka pszenna,natka pietruszki. Makaron z sosem bolognese z łop wp* 350 g (GLU PSZ, MLE, SEL, ),makaron z pszenicy,łopatka wieprzowab/k/b/s,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,olej rzepakowy,cebula,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,bazylia suszona,czosnek granulowany. Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g,rzodkiew biała,olej rzepakowy,czarnuszka,sól,pieprz. Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł, (brokuł,kalafior,marchew),sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa mrożona,jabłka, cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 30 g (SOJ, ) Ser wędzony 40 g (MLE, ) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK