Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-10-01 - Czwartek
  • 2020-10-02 - Piątek
  • 2020-10-03 - Sobota
  • 2020-10-04 - Niedziela
  • 2020-10-05 - Poniedziałek
  • 2020-10-06 - Wtorek
  • 2020-10-07 - Środa
  • 2020-10-08 - Czwartek
  • 2020-10-09 - Piątek
  • 2020-10-10 - Sobota
  • 2020-10-11 - Niedziela
  • 2020-10-12 - Poniedziałek
  • 2020-10-13 - Wtorek
  • 2020-10-14 - Środa
  • 2020-10-15 - Czwartek
  • 2020-10-16 - Piątek
  • 2020-10-17 - Sobota
  • 2020-10-18 - Niedziela
  • 2020-10-19 - Poniedziałek
  • 2020-10-20 - Wtorek
  • 2020-10-21 - Środa
  • 2020-10-22 - Czwartek
  • 2020-10-23 - Piątek
  • 2020-10-24 - Sobota
  • 2020-10-25 - Niedziela
  • 2020-10-26 - Poniedziałek
  • 2020-10-27 - Wtorek
  • 2020-10-28 - Środa
  • 2020-10-29 - Czwartek
  • 2020-10-30 - Piątek
  • 2020-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-22 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, )

Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt ( MLE, )

Sałata zielona 20 g

Pomidorki koktajlowe 100 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )


DIETA W DNIE MOCZANOWEJ (DNA)
II Śniadanie
 
Obiad

Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE,SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler), mleko2%tł,śmietanka,sól,ziemniaki obrane.

Bitka z szynki wieprzowej 70 g ( GLU PSZ,),łopatka wieprzowa z szynki b/k,sól,pieprz.

Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól.

Surówka z marchwi 200 g (MLE, ),marchew obrana,kwasek cytrynowy,sól,cukier,jogurt naturalny.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA W DNIE MOCZANOWEJ (DNA)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ, )

Sałata zielona 5 g

Sałatka jarzynowa* dieta 150 g ( MLE, SEL, )

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb mieszany pszenno - żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2484.69 kcal; 
  • Białko: 112.65 g;
  • Tłuszcze: 77.21 g; Kw. tł. nasy.: 29.13 g;
  • Węglowodany ogółem: 351.74 g; W tym cukry: 72.41 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 32.90 g; 
  • Sól: 9.44 g; 
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 26 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK