Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2029
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2029-10-01 - Poniedziałek
- 2029-10-02 - Wtorek
- 2029-10-03 - Środa
- 2029-10-04 - Czwartek
- 2029-10-05 - Piątek
- 2029-10-06 - Sobota
- 2029-10-07 - Niedziela
- 2029-10-08 - Poniedziałek
- 2029-10-09 - Wtorek
- 2029-10-10 - Środa
- 2029-10-11 - Czwartek
- 2029-10-12 - Piątek
- 2029-10-13 - Sobota
- 2029-10-14 - Niedziela
- 2029-10-15 - Poniedziałek
- 2029-10-16 - Wtorek
- 2029-10-17 - Środa
- 2029-10-18 - Czwartek
- 2029-10-19 - Piątek
- 2029-10-20 - Sobota
- 2029-10-21 - Niedziela
- 2029-10-22 - Poniedziałek
- 2029-10-23 - Wtorek
- 2029-10-24 - Środa
- 2029-10-25 - Czwartek
- 2029-10-26 - Piątek
- 2029-10-27 - Sobota
- 2029-10-28 - Niedziela
- 2029-10-29 - Poniedziałek
- 2029-10-30 - Wtorek
- 2029-10-31 - Środa
Menu na dzień: 2023-11-21 - Wtorek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Dip jogurtowo-koperkowy 50 g ( MLE, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadJarzynowa z zacierką *-podstawa 350 ml(GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),makaron nzacierka,groszek zielony mrozony,mleko 2%tł,brokuły mrożone,śmietanka,fasolka szparagowa,sól,pietruszka natka,liść laurowy,ziele angielskie. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Filet z kurczaka gotowany 100 g,filet z kurczaka b/s,sól,pieprz Sos pietruszkowy*80ml(GLU,PSZ,MLE,),śmietanka,pietruszka natka,mąka pszenna,mąka ziemniaczan,sól,pieprz. Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g( GOR, ),kapusta biała,kapusta czerwona,cebula,majonez,sól,pieprz. Surówka z selera i orzechów 100 g (MLE, ORZ, SEL, GOR, ),seler obrany,orzechy włoskie łuskane,majonez,jogurt naturalny 1,5%tł,sól,pieprz. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłka kompotowe,kwasek cytrynowy. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonceniejadalnej 70 g (SOJ, ) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK