Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-09-01 - Wtorek
  • 2026-09-02 - Środa
  • 2026-09-03 - Czwartek
  • 2026-09-04 - Piątek
  • 2026-09-05 - Sobota
  • 2026-09-06 - Niedziela
  • 2026-09-07 - Poniedziałek
  • 2026-09-08 - Wtorek
  • 2026-09-09 - Środa
  • 2026-09-10 - Czwartek
  • 2026-09-11 - Piątek
  • 2026-09-12 - Sobota
  • 2026-09-13 - Niedziela
  • 2026-09-14 - Poniedziałek
  • 2026-09-15 - Wtorek
  • 2026-09-16 - Środa
  • 2026-09-17 - Czwartek
  • 2026-09-18 - Piątek
  • 2026-09-19 - Sobota
  • 2026-09-20 - Niedziela
  • 2026-09-21 - Poniedziałek
  • 2026-09-22 - Wtorek
  • 2026-09-23 - Środa
  • 2026-09-24 - Czwartek
  • 2026-09-25 - Piątek
  • 2026-09-26 - Sobota
  • 2026-09-27 - Niedziela
  • 2026-09-28 - Poniedziałek
  • 2026-09-29 - Wtorek
  • 2026-09-30 - Środa
Menu na dzień: 2023-11-20 - Poniedziałek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ, )
Chleb Graham 60 g ( GLU PSZ, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z
dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g(SOJ, )
Mix sałat z papryką z sosem vinegrett 100g (GOR, )
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE, 


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków z grzankami 350 g ( GLU,PSZ, SEL, ),buraki obrane,bułka paryska,marchew obrana,pietruszka obrana,seler obrany,pora,olej rzepoakowy,cytryna,cukier,sól,majeranek.
Naleśniki z serem 300 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE, ),twaróg półtłusty,mąka pszenna,mleko 2%tł,cukier puder,olej rzepakowy,cukier,jaja,sól.
Polewka truskawkowa 150 g ( MLE, ),truskawka mrożona,śmietanka18%tł,cukier,mleko2%tł.
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml,herbata exspresowa owocowa,cukier.
Banan 1szt. 1 szt


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g1 szt
Galaretka z ryby* (miruna) 140 g ( RYB,SEL, )
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g, Cytryna 20 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy
60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2876.82 kcal; 
  • Białko: 106.42 g; 
  • Tłuszcze: 79.87 g;Kw. tł. nasy.: 24.26 g; 
  • Węglowodany ogółem: 446.96 g; W tym cukry: 156.60 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 31.54 g; 
  • Sól: 8.73 g;
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 26 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK