Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2032

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2032-09-01 - Środa
  • 2032-09-02 - Czwartek
  • 2032-09-03 - Piątek
  • 2032-09-04 - Sobota
  • 2032-09-05 - Niedziela
  • 2032-09-06 - Poniedziałek
  • 2032-09-07 - Wtorek
  • 2032-09-08 - Środa
  • 2032-09-09 - Czwartek
  • 2032-09-10 - Piątek
  • 2032-09-11 - Sobota
  • 2032-09-12 - Niedziela
  • 2032-09-13 - Poniedziałek
  • 2032-09-14 - Wtorek
  • 2032-09-15 - Środa
  • 2032-09-16 - Czwartek
  • 2032-09-17 - Piątek
  • 2032-09-18 - Sobota
  • 2032-09-19 - Niedziela
  • 2032-09-20 - Poniedziałek
  • 2032-09-21 - Wtorek
  • 2032-09-22 - Środa
  • 2032-09-23 - Czwartek
  • 2032-09-24 - Piątek
  • 2032-09-25 - Sobota
  • 2032-09-26 - Niedziela
  • 2032-09-27 - Poniedziałek
  • 2032-09-28 - Wtorek
  • 2032-09-29 - Środa
  • 2032-09-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2025-11-11 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków
fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g (może
zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Pomidor 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 g
Kasza jęczmienna 200 g (GLU JĘCZ)
Marchew talarki gotowane 100 g
Seler gotowany 100 g (SEL)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g (JAJ, MLE)
Szynka od Teścia- wędzonka wieprzowa, parzona z dodaną wodą 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR)
Pasta marchewkowo-pomidorowa 100 g (MLE)
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł. 0,2l 1 szt. (MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2226.64 kcal;
  • Białko ogółem: 100.91 g;
  • Tłuszcz: 68.79 g; Kw. tł. nasy.: 31.28 g;
  • Węglowodany ogółem: 311.89 g; W tym cukry: 74.31 g;
  • Błonnik pok.: 32.24 g;
  • Sól: 12.21 g;
 

Cały jadłospis od 04 listopad do 13 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK