Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-06-01 - Sobota
  • 2030-06-02 - Niedziela
  • 2030-06-03 - Poniedziałek
  • 2030-06-04 - Wtorek
  • 2030-06-05 - Środa
  • 2030-06-06 - Czwartek
  • 2030-06-07 - Piątek
  • 2030-06-08 - Sobota
  • 2030-06-09 - Niedziela
  • 2030-06-10 - Poniedziałek
  • 2030-06-11 - Wtorek
  • 2030-06-12 - Środa
  • 2030-06-13 - Czwartek
  • 2030-06-14 - Piątek
  • 2030-06-15 - Sobota
  • 2030-06-16 - Niedziela
  • 2030-06-17 - Poniedziałek
  • 2030-06-18 - Wtorek
  • 2030-06-19 - Środa
  • 2030-06-20 - Czwartek
  • 2030-06-21 - Piątek
  • 2030-06-22 - Sobota
  • 2030-06-23 - Niedziela
  • 2030-06-24 - Poniedziałek
  • 2030-06-25 - Wtorek
  • 2030-06-26 - Środa
  • 2030-06-27 - Czwartek
  • 2030-06-28 - Piątek
  • 2030-06-29 - Sobota
  • 2030-06-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-11-08 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Pasztet z cukinii i warzyw 50 g (GLU PSZ, JAJ)
Pomidor 80 g
Szpinak baby 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł. 150g (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Klopsik z kurczaka 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy dieta 100 g (MLE)
Makaron świderki 200 g (GLU PSZ)
Dynia na parze 100 g
Seler gotowany 100 g (SEL)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g 1 szt. (GLU PSZ)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Deser chia z musem truskawkowym 200 g (MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2185.01 kcal;
  • Białko ogółem: 99.88 g;
  • Tłuszcz: 79.47 g; Kw. tł. nasy.: 29.09 g; 
  • Węglowodany ogółem: 284.03 g;
  • W tym cukry: 73.52 g;
  • Błonnik pok.: 26.53 g;
  • Sól: 11.91 g
 

Cały jadłospis od 04 listopad do 13 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK