Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-03-01 - Piątek
  • 2030-03-02 - Sobota
  • 2030-03-03 - Niedziela
  • 2030-03-04 - Poniedziałek
  • 2030-03-05 - Wtorek
  • 2030-03-06 - Środa
  • 2030-03-07 - Czwartek
  • 2030-03-08 - Piątek
  • 2030-03-09 - Sobota
  • 2030-03-10 - Niedziela
  • 2030-03-11 - Poniedziałek
  • 2030-03-12 - Wtorek
  • 2030-03-13 - Środa
  • 2030-03-14 - Czwartek
  • 2030-03-15 - Piątek
  • 2030-03-16 - Sobota
  • 2030-03-17 - Niedziela
  • 2030-03-18 - Poniedziałek
  • 2030-03-19 - Wtorek
  • 2030-03-20 - Środa
  • 2030-03-21 - Czwartek
  • 2030-03-22 - Piątek
  • 2030-03-23 - Sobota
  • 2030-03-24 - Niedziela
  • 2030-03-25 - Poniedziałek
  • 2030-03-26 - Wtorek
  • 2030-03-27 - Środa
  • 2030-03-28 - Czwartek
  • 2030-03-29 - Piątek
  • 2030-03-30 - Sobota
  • 2030-03-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-11-07 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g (SOJ)
Twarożek brzoskwiniowy 60 g (MLE)
Gruszka 1szt. 150 g
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Miruna pieczona w posypce paprykowo-ziołowej 80 g (RYB)
Sos chrzanowy 100 g (MLE, S02)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z czarnej rzepy z natką pietruszki 100 g
Fasolka szparagowa zielona 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Ser mozzarella 50 g (MLE)
Mięsiwo z zalewy- wędzonka wieprzowa, parzona, zapiekana 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Sałatka jarzynowa z jajkiem 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2141.72 kcal;
  • Białko ogółem: 106.91 g;
  • Tłuszcz: 78.41 g; Kw. tł. nasy.: 26.11 g;
  • Węglowodany ogółem: 259.06 g; W tym cukry: 69.17 g;
  • Błonnik pok.: 23.46 g;
  • Sól: 11.03 g
 

Cały jadłospis od 04 listopad do 13 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK