Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-05 - Piątek
I Śniadanie
Bułka maślana 50g -1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Ser wędzony 50 g ( MLE,)
Dżem 25 g -1 szt. 
Miód (25g) -1 szt. 
Arbuz 150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Rukola 10 g

DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Ryba pieczona 100g (RYB, )
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g
Surówka z selera i jabłka b/c  100 g (SEL,)
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c 100 g 
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 

DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta  150 g ( MLE, GOR,)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt. ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
 
Kolacja II
Owsianka z jabłkiem i cynamonem 150 g MLE, S02, GLU OW, )
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2458.45 kcal;
  • Białko ogółem: 85.13 g;
  • Tłuszcz: 98.54 g; Kw. tł. nasy.: 32.63 g;
  • Węglowodany ogółem: 303.52 g; W tym cukry: 108.26 g;
  • Błonnik pok.: 27.98 g;
  • Sól: 9.42 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK