Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-10-01 - Piątek
  • 2027-10-02 - Sobota
  • 2027-10-03 - Niedziela
  • 2027-10-04 - Poniedziałek
  • 2027-10-05 - Wtorek
  • 2027-10-06 - Środa
  • 2027-10-07 - Czwartek
  • 2027-10-08 - Piątek
  • 2027-10-09 - Sobota
  • 2027-10-10 - Niedziela
  • 2027-10-11 - Poniedziałek
  • 2027-10-12 - Wtorek
  • 2027-10-13 - Środa
  • 2027-10-14 - Czwartek
  • 2027-10-15 - Piątek
  • 2027-10-16 - Sobota
  • 2027-10-17 - Niedziela
  • 2027-10-18 - Poniedziałek
  • 2027-10-19 - Wtorek
  • 2027-10-20 - Środa
  • 2027-10-21 - Czwartek
  • 2027-10-22 - Piątek
  • 2027-10-23 - Sobota
  • 2027-10-24 - Niedziela
  • 2027-10-25 - Poniedziałek
  • 2027-10-26 - Wtorek
  • 2027-10-27 - Środa
  • 2027-10-28 - Czwartek
  • 2027-10-29 - Piątek
  • 2027-10-30 - Sobota
  • 2027-10-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-09-10 - Środa
I Śniadanie

Bułka pszenna 30g - 1 szt. (GLU PSZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Jajko gotowane kl M - 1 szt. (JAJ)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki  80 g ( MLE)
Mix sałat 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g
Sos brokułowy- dieta 100 g ( MLE)
Ryż brązowy 200 g
Surówka z marchwi i selera 100 g (MLE, SEL)
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE)
Serek śmietankowy naturalny 60 g ( MLE)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (SOJ, może zawierać: GLU,PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Arbuz 150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2204.2 kcal;
  • Białko ogółem: 100.06 g;
  • Tłuszcz: 77.67 g; Kw. tł. nasy.: 34.24 g;
  • Węglowodany ogółem: 289.47 g; W tym cukry: 75.48 g;
  • Błonnik pok.: 40.91 g;
  • Sól: 12.07 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK