Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-07-18 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g ( SOJ,)
Twarożek brzoskwiniowy (dieta) 60 g ( MLE,)
Arbuz 150 g
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,brokuły mrożone,makaron muszelki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,śmietanka UHT 18%tł,sól,pieprz czarny mielony.
Zrazik wieprzowy zawijany dieta 100 g (MLE,),łopatka wieprzowa b/s,sól,pieprz czarny mielony,marchew,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny mielony.
Sos koperkowy dieta 100 g ( MLE,SEL,),woda,koper świeży,skrobia ryżowa,sól,śmietana.
Kopytka dyniowe 200 g ( GLU PSZ,JAJ,),woda,ziemniaki,jajka,sól,mąka pszenna,ziemniaczana,dynia,olej rzeapkowy.
Surówka z kapusty białej i czerwonej 100 g (JAJ, GOR,),kapusta biała,czerwona,cebula,jogurt naturalny,śmietana,sól,sok z cytryny.
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g,woda,buraki,jabłka ,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 sakł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem 100 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Deser chia z musem truskawkowym 200 g ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2584.35 kcal;
  • Białko ogółem: 123.38 g;
  • Tłuszcz: 98.49 g; Kw. tł. nasy.: 41.37 g;
  • Węglowodany ogółem: 309.10 g; W tym cukry: 101.98g;
  • Błonnik pok.: 25.26 g;
  • Sól: 13.87 g; 
 

Cały jadłospis od 17 lipca do 26 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK