Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2034

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2034-01-01 - Niedziela
  • 2034-01-02 - Poniedziałek
  • 2034-01-03 - Wtorek
  • 2034-01-04 - Środa
  • 2034-01-05 - Czwartek
  • 2034-01-06 - Piątek
  • 2034-01-07 - Sobota
  • 2034-01-08 - Niedziela
  • 2034-01-09 - Poniedziałek
  • 2034-01-10 - Wtorek
  • 2034-01-11 - Środa
  • 2034-01-12 - Czwartek
  • 2034-01-13 - Piątek
  • 2034-01-14 - Sobota
  • 2034-01-15 - Niedziela
  • 2034-01-16 - Poniedziałek
  • 2034-01-17 - Wtorek
  • 2034-01-18 - Środa
  • 2034-01-19 - Czwartek
  • 2034-01-20 - Piątek
  • 2034-01-21 - Sobota
  • 2034-01-22 - Niedziela
  • 2034-01-23 - Poniedziałek
  • 2034-01-24 - Wtorek
  • 2034-01-25 - Środa
  • 2034-01-26 - Czwartek
  • 2034-01-27 - Piątek
  • 2034-01-28 - Sobota
  • 2034-01-29 - Niedziela
  • 2034-01-30 - Poniedziałek
  • 2034-01-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-11-12 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka z zalewy -wędzonka wieprzowa, parzona, zapiekana 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Pulpet wieprzowo-ryżowy 120 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka Colesław 100 g (JAJ, MLE, GOR, S02)
Fasolka szparagowa zielona 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g (JAJ, MLE)
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c 90 g (MLE)
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1943.79 kcal;
  • Białko ogółem: 97.99 g;
  • Tłuszcz: 75.45 g; Kw. tł. nasy.: 30.80 g;
  • Węglowodany ogółem: 226.52 g; W tym cukry: 37.92 g;
  • Błonnik pok.: 31.62 g;
  • Sól: 13.59 g
 

Cały jadłospis od 04 listopad do 13 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK