Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-01-01 - Wtorek
  • 2030-01-02 - Środa
  • 2030-01-03 - Czwartek
  • 2030-01-04 - Piątek
  • 2030-01-05 - Sobota
  • 2030-01-06 - Niedziela
  • 2030-01-07 - Poniedziałek
  • 2030-01-08 - Wtorek
  • 2030-01-09 - Środa
  • 2030-01-10 - Czwartek
  • 2030-01-11 - Piątek
  • 2030-01-12 - Sobota
  • 2030-01-13 - Niedziela
  • 2030-01-14 - Poniedziałek
  • 2030-01-15 - Wtorek
  • 2030-01-16 - Środa
  • 2030-01-17 - Czwartek
  • 2030-01-18 - Piątek
  • 2030-01-19 - Sobota
  • 2030-01-20 - Niedziela
  • 2030-01-21 - Poniedziałek
  • 2030-01-22 - Wtorek
  • 2030-01-23 - Środa
  • 2030-01-24 - Czwartek
  • 2030-01-25 - Piątek
  • 2030-01-26 - Sobota
  • 2030-01-27 - Niedziela
  • 2030-01-28 - Poniedziałek
  • 2030-01-29 - Wtorek
  • 2030-01-30 - Środa
  • 2030-01-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2025-11-07 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g (SOJ)
Twarożek brzoskwiniowy 60 g (MLE)
Gruszka 1szt. 150 g
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Kotlet wieprzowy mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Cebula smażona 30 g
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g
Surówka z kapusty białej i czerwonej 100 g (JAJ, GOR)
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Ser mozzarella 50 g (MLE)
Mięsiwo z zalewy- wędzonka wieprzowa, parzona, zapiekana 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Sałatka jarzynowa z jajkiem 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2425.50 kcal;
  • Białko ogółem: 103.78 g;
  • Tłuszcz: 100.81 g; Kw. tł. nasy.: 29.61 g;
  • Węglowodany ogółem: 286.21 g; W tym cukry: 77.97 g;
  • Błonnik pok.: 25.85 g;
  • Sól: 10.99 g;
 

Cały jadłospis od 04 listopad do 13 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK