Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-05-01 - Sobota
  • 2027-05-02 - Niedziela
  • 2027-05-03 - Poniedziałek
  • 2027-05-04 - Wtorek
  • 2027-05-05 - Środa
  • 2027-05-06 - Czwartek
  • 2027-05-07 - Piątek
  • 2027-05-08 - Sobota
  • 2027-05-09 - Niedziela
  • 2027-05-10 - Poniedziałek
  • 2027-05-11 - Wtorek
  • 2027-05-12 - Środa
  • 2027-05-13 - Czwartek
  • 2027-05-14 - Piątek
  • 2027-05-15 - Sobota
  • 2027-05-16 - Niedziela
  • 2027-05-17 - Poniedziałek
  • 2027-05-18 - Wtorek
  • 2027-05-19 - Środa
  • 2027-05-20 - Czwartek
  • 2027-05-21 - Piątek
  • 2027-05-22 - Sobota
  • 2027-05-23 - Niedziela
  • 2027-05-24 - Poniedziałek
  • 2027-05-25 - Wtorek
  • 2027-05-26 - Środa
  • 2027-05-27 - Czwartek
  • 2027-05-28 - Piątek
  • 2027-05-29 - Sobota
  • 2027-05-30 - Niedziela
  • 2027-05-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-12-05 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g (SOJ)
Twarożek brzoskwiniowy 60 g (MLE)
Jabłko 1 szt.
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Zrazik wieprzowy zawijany dieta 100 g (MLE)
Sos koperkowy dieta 100 g (MLE)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Marchew gotowana 100 g
Fasolka szparagowa żółta 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g (JAJ, MLE)
Mięsiwo z zalewy- wędzonka wieprzowa, parzona, zapiekana 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2172.32 kcal;
  • Białko ogółem: 99.12 g;
  • Tłuszcz: 70.20 g; Kw. tł. nasy.: 29.90 g;
  • Węglowodany ogółem: 294.80 g; W tym cukry: 66.13 g;
  • Błonnik pok.: 23.81 g;
  • Sól: 12.56 g
 

Cały jadłospis od 04 grudnia do 13 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK