Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-10-30 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad. 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g (GLU PSZ, RYB, MLE)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. (MLE)


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Sos boloński z wieprzowiną (dieta) 200 g (SEL)
Makaron spaghetti 200 g (GLU PSZ)
Kalafior gotowany 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Szynka od Teścia- wędzonka wieprzowa, parzona z dodaną wodą 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR)
Pasta warzywna 80 g (SEL)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Ciasto drożdżowe 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2638.02 kcal;
  • Białko ogółem: 114.12 g;
  • Tłuszcz: 87.73 g; Kw. tł. nasy.: 33.72 g;
  • Węglowodany ogółem: 358.40 g; W tym cukry: 60.12 g;
  • Błonnik pok.: 28.42 g;
  • Sól: 14.86 g
 

Cały jadłospis od 25 październik do 03 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK