Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2025-10-14 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Pieczona owsianka jabłkowa 50 g (JAJ, MLE, GLU OW)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz ukraiński z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 g
Kasza jęczmienna 200 g (GLU JĘCZ)
Brokuł gotowany 100 g
Surówka z rzodkwi białej i jabłka 100 g (MLE)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g (JAJ, MLE)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z fetą i warzywami 100 g (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ORZ)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2069.49 kcal;
  • Białko ogółem: 102.47 g;
  • Tłuszcz: 80.85 g; Kw. tł. nasy.: 31.63 g;
  • Węglowodany ogółem: 237.54 g; W tym cukry: 46.74 g;
  • Błonnik pok.: 32.22 g;
  • Sól: 10.66 g
 

Cały jadłospis od 05 październik do 14 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK