Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-30 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Pieczona owsianka jabłkowa 50 g (JAJ, MLE, GLU OW)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g (JAJ, MLE)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony, parzony, suszony 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 g (SOJ, SEL, GLU JĘCZ)
Gulasz curry z kurczaka z warzywami 200 g (GLU PSZ)
Kluski śląskie 200 g (JAJ)
Marchew mini gotowana 100 g
Surówka z selera z rodzynkami 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 90 g
Roszponka 10 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l 1 szt. (MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2505.47 kcal; 
  • Białko ogółem: 103.67 g;
  • Tłuszcz: 95.09 g; Kw. tł. nasy.: 38.50 g;
  • Węglowodany ogółem: 320.47 g; W tym cukry: 71.41 g;
  • Błonnik pok.: 36.52 g;
  • Sól: 12.59 g;
 

Cały jadłospis od 25 września do 04 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK