Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-10-01 - Czwartek
  • 2026-10-02 - Piątek
  • 2026-10-03 - Sobota
  • 2026-10-04 - Niedziela
  • 2026-10-05 - Poniedziałek
  • 2026-10-06 - Wtorek
  • 2026-10-07 - Środa
  • 2026-10-08 - Czwartek
  • 2026-10-09 - Piątek
  • 2026-10-10 - Sobota
  • 2026-10-11 - Niedziela
  • 2026-10-12 - Poniedziałek
  • 2026-10-13 - Wtorek
  • 2026-10-14 - Środa
  • 2026-10-15 - Czwartek
  • 2026-10-16 - Piątek
  • 2026-10-17 - Sobota
  • 2026-10-18 - Niedziela
  • 2026-10-19 - Poniedziałek
  • 2026-10-20 - Wtorek
  • 2026-10-21 - Środa
  • 2026-10-22 - Czwartek
  • 2026-10-23 - Piątek
  • 2026-10-24 - Sobota
  • 2026-10-25 - Niedziela
  • 2026-10-26 - Poniedziałek
  • 2026-10-27 - Wtorek
  • 2026-10-28 - Środa
  • 2026-10-29 - Czwartek
  • 2026-10-30 - Piątek
  • 2026-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-30 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Pieczona owsianka jabłkowa 50 g (JAJ, MLE, GLU OW)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g (JAJ, MLE)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony, parzony, suszony 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 g (SOJ, SEL, GLU JĘCZ)
Gulasz curry z kurczaka z warzywami 200 g (GLU PSZ)
Kluski śląskie 200 g (JAJ)
Marchew mini gotowana 100 g
Surówka z selera z rodzynkami 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 90 g
Roszponka 10 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l 1 szt. (MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2505.47 kcal; 
  • Białko ogółem: 103.67 g;
  • Tłuszcz: 95.09 g; Kw. tł. nasy.: 38.50 g;
  • Węglowodany ogółem: 320.47 g; W tym cukry: 71.41 g;
  • Błonnik pok.: 36.52 g;
  • Sól: 12.59 g;
 

Cały jadłospis od 25 września do 04 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK