Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-07-01 - Środa
  • 2026-07-02 - Czwartek
  • 2026-07-03 - Piątek
  • 2026-07-04 - Sobota
  • 2026-07-05 - Niedziela
  • 2026-07-06 - Poniedziałek
  • 2026-07-07 - Wtorek
  • 2026-07-08 - Środa
  • 2026-07-09 - Czwartek
  • 2026-07-10 - Piątek
  • 2026-07-11 - Sobota
  • 2026-07-12 - Niedziela
  • 2026-07-13 - Poniedziałek
  • 2026-07-14 - Wtorek
  • 2026-07-15 - Środa
  • 2026-07-16 - Czwartek
  • 2026-07-17 - Piątek
  • 2026-07-18 - Sobota
  • 2026-07-19 - Niedziela
  • 2026-07-20 - Poniedziałek
  • 2026-07-21 - Wtorek
  • 2026-07-22 - Środa
  • 2026-07-23 - Czwartek
  • 2026-07-24 - Piątek
  • 2026-07-25 - Sobota
  • 2026-07-26 - Niedziela
  • 2026-07-27 - Poniedziałek
  • 2026-07-28 - Wtorek
  • 2026-07-29 - Środa
  • 2026-07-30 - Czwartek
  • 2026-07-31 - Piątek
Menu na dzień: 2025-09-28 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
Pasztet wieprzowy z warzywami dieta 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana 300 g (MLE, SEL)
Gulasz wołowy 200 g
Kluski śląskie 200 g (JAJ)
Surówka Colesław 100 g (JAJ, MLE, GOR, S02)
Buraki po francusku 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Jajko gotowane kl M 1 szt. (JAJ)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE)

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 szt. (MLE)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2532.95 kcal;
  • Białko ogółem: 109.04 g;
  • Tłuszcz: 94.06 g; Kw. tł. nasy.: 36.95 g;
  • Węglowodany ogółem: 331.87 g; W tym cukry: 81.47 g;
  • Błonnik pok.: 33.16 g;
  • Sól: 12.21 g;
 

Cały jadłospis od 25 września do 04 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK