Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-10-01 - Czwartek
  • 2026-10-02 - Piątek
  • 2026-10-03 - Sobota
  • 2026-10-04 - Niedziela
  • 2026-10-05 - Poniedziałek
  • 2026-10-06 - Wtorek
  • 2026-10-07 - Środa
  • 2026-10-08 - Czwartek
  • 2026-10-09 - Piątek
  • 2026-10-10 - Sobota
  • 2026-10-11 - Niedziela
  • 2026-10-12 - Poniedziałek
  • 2026-10-13 - Wtorek
  • 2026-10-14 - Środa
  • 2026-10-15 - Czwartek
  • 2026-10-16 - Piątek
  • 2026-10-17 - Sobota
  • 2026-10-18 - Niedziela
  • 2026-10-19 - Poniedziałek
  • 2026-10-20 - Wtorek
  • 2026-10-21 - Środa
  • 2026-10-22 - Czwartek
  • 2026-10-23 - Piątek
  • 2026-10-24 - Sobota
  • 2026-10-25 - Niedziela
  • 2026-10-26 - Poniedziałek
  • 2026-10-27 - Wtorek
  • 2026-10-28 - Środa
  • 2026-10-29 - Czwartek
  • 2026-10-30 - Piątek
  • 2026-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-27 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Salami kiełbasa wieprzowo-wołowa drobno rozdrobniona surowo wędzona,dojrzewajaca, wędzona 50 g (SOJ, SEL, GOR)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką 60 g (MLE, GOR, S02)
Ogórek kiszony 80 g
Szpinak baby 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł. 150g (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa selerowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Klopsik z kurczaka 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos cygański 100 g
Kasza jęczmienna 200 g (GLU JĘCZ)
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 100 g
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Sałatka a'la caprese dieta 150 g (MLE)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
Rzodkiew biała 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Jabłko 1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2560.22 kcal; 
  • Białko ogółem: 102.26 g;
  • Tłuszcz: 108.94 g; Kw. tł. nasy.: 41.55 g; 
  • Węglowodany ogółem: 313.42 g; W tym cukry: 78.12 g;
  • Błonnik pok.: 44.10 g;
  • Sól: 14.38 g
 

Cały jadłospis od 25 września do 04 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK