Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-05-01 - Piątek
  • 2026-05-02 - Sobota
  • 2026-05-03 - Niedziela
  • 2026-05-04 - Poniedziałek
  • 2026-05-05 - Wtorek
  • 2026-05-06 - Środa
  • 2026-05-07 - Czwartek
  • 2026-05-08 - Piątek
  • 2026-05-09 - Sobota
  • 2026-05-10 - Niedziela
  • 2026-05-11 - Poniedziałek
  • 2026-05-12 - Wtorek
  • 2026-05-13 - Środa
  • 2026-05-14 - Czwartek
  • 2026-05-15 - Piątek
  • 2026-05-16 - Sobota
  • 2026-05-17 - Niedziela
  • 2026-05-18 - Poniedziałek
  • 2026-05-19 - Wtorek
  • 2026-05-20 - Środa
  • 2026-05-21 - Czwartek
  • 2026-05-22 - Piątek
  • 2026-05-23 - Sobota
  • 2026-05-24 - Niedziela
  • 2026-05-25 - Poniedziałek
  • 2026-05-26 - Wtorek
  • 2026-05-27 - Środa
  • 2026-05-28 - Czwartek
  • 2026-05-29 - Piątek
  • 2026-05-30 - Sobota
  • 2026-05-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-09-25 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Hummus paprykowy 60 g (SEZ)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. ( MLE)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 g (SOJ, SEL)
Papryka faszerowana z mięsem drobiowym i warzywami 300 g (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z rzepy i ogórka świeżego 100 g
Kalafior gotowany 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Sałatka z pieczonej marchwi 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Deser chia z musem truskawkowym 200 g (MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1997.60 kcal; 
  • Białko ogółem: 102.12 g;
  • Tłuszcz: 73.71 g; Kw. tł. nasy.: 26.99 g; 
  • Węglowodany ogółem: 251.36 g; W tym cukry: 78.60 g;
  • Błonnik pok.: 38.15 g; 
  • Sól: 11.72 g;
 

Cały jadłospis od 25 września do 04 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK