Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-06-01 - Poniedziałek
  • 2026-06-02 - Wtorek
  • 2026-06-03 - Środa
  • 2026-06-04 - Czwartek
  • 2026-06-05 - Piątek
  • 2026-06-06 - Sobota
  • 2026-06-07 - Niedziela
  • 2026-06-08 - Poniedziałek
  • 2026-06-09 - Wtorek
  • 2026-06-10 - Środa
  • 2026-06-11 - Czwartek
  • 2026-06-12 - Piątek
  • 2026-06-13 - Sobota
  • 2026-06-14 - Niedziela
  • 2026-06-15 - Poniedziałek
  • 2026-06-16 - Wtorek
  • 2026-06-17 - Środa
  • 2026-06-18 - Czwartek
  • 2026-06-19 - Piątek
  • 2026-06-20 - Sobota
  • 2026-06-21 - Niedziela
  • 2026-06-22 - Poniedziałek
  • 2026-06-23 - Wtorek
  • 2026-06-24 - Środa
  • 2026-06-25 - Czwartek
  • 2026-06-26 - Piątek
  • 2026-06-27 - Sobota
  • 2026-06-28 - Niedziela
  • 2026-06-29 - Poniedziałek
  • 2026-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-09-23 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g (SOJ)
Pasta z miruny gotowanej z warzywami 60 g (RYB, SEL)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 m


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos własny dieta 100 g (SOJ)
Kasza jęczmienna 200 g (GLU JĘCZ)
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g (JAJ, MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata zielona 20 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE)

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek 1 szt.
Pieczywo chrupkie kukurydziano ryżowe 20 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2382.16 kcal;
  • Białko ogółem: 97.22 g; 
  • Tłuszcz: 84.37 g; Kw. tł. nasy.: 31.66 g; 
  • Węglowodany ogółem: 316.62 g; W tym cukry: 78.45 g; 
  • Błonnik pok.: 25.92 g; 
  • Sól: 11.16 g;
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK