Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-10-01 - Poniedziałek
  • 2018-10-02 - Wtorek
  • 2018-10-03 - Środa
  • 2018-10-04 - Czwartek
  • 2018-10-05 - Piątek
  • 2018-10-06 - Sobota
  • 2018-10-07 - Niedziela
  • 2018-10-08 - Poniedziałek
  • 2018-10-09 - Wtorek
  • 2018-10-10 - Środa
  • 2018-10-11 - Czwartek
  • 2018-10-12 - Piątek
  • 2018-10-13 - Sobota
  • 2018-10-14 - Niedziela
  • 2018-10-15 - Poniedziałek
  • 2018-10-16 - Wtorek
  • 2018-10-17 - Środa
  • 2018-10-18 - Czwartek
  • 2018-10-19 - Piątek
  • 2018-10-20 - Sobota
  • 2018-10-21 - Niedziela
  • 2018-10-22 - Poniedziałek
  • 2018-10-23 - Wtorek
  • 2018-10-24 - Środa
  • 2018-10-25 - Czwartek
  • 2018-10-26 - Piątek
  • 2018-10-27 - Sobota
  • 2018-10-28 - Niedziela
  • 2018-10-29 - Poniedziałek
  • 2018-10-30 - Wtorek
  • 2018-10-31 - Środa
Menu na dzień: 2025-09-19 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Dżem 25 g 1 szt.
Miód 25g 1 szt.
Gruszka 1szt. 150 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Kotlet wieprzowy mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Cebula smażona 30 g
Surówka z selera i marchwi (z olejem) b/c 100 g (SEL)
Fasolka szparagowa żółta 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Falafel z ciecierzycy, pieczony + 100 g (GLU PSZ)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta 150 g (MLE, GOR)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g 1 szt. (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Pieczona owsianka brownie z malinami 100 g (SOJ, MLE, GLU OW, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, ORZ, SEZ)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2276.21 kcal;
  • Białko ogółem: 84.80 g;
  • Tłuszcz: 84.44 g; Kw. tł. nasy.: 32.19 g;
  • Węglowodany ogółem: 295.28 g; W tym cukry: 91.76 g;
  • Błonnik pok.: 33.71 g;
  • Sól: 9.66 g
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK