Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-08-01 - Sobota
  • 2026-08-02 - Niedziela
  • 2026-08-03 - Poniedziałek
  • 2026-08-04 - Wtorek
  • 2026-08-05 - Środa
  • 2026-08-06 - Czwartek
  • 2026-08-07 - Piątek
  • 2026-08-08 - Sobota
  • 2026-08-09 - Niedziela
  • 2026-08-10 - Poniedziałek
  • 2026-08-11 - Wtorek
  • 2026-08-12 - Środa
  • 2026-08-13 - Czwartek
  • 2026-08-14 - Piątek
  • 2026-08-15 - Sobota
  • 2026-08-16 - Niedziela
  • 2026-08-17 - Poniedziałek
  • 2026-08-18 - Wtorek
  • 2026-08-19 - Środa
  • 2026-08-20 - Czwartek
  • 2026-08-21 - Piątek
  • 2026-08-22 - Sobota
  • 2026-08-23 - Niedziela
  • 2026-08-24 - Poniedziałek
  • 2026-08-25 - Wtorek
  • 2026-08-26 - Środa
  • 2026-08-27 - Czwartek
  • 2026-08-28 - Piątek
  • 2026-08-29 - Sobota
  • 2026-08-30 - Niedziela
  • 2026-08-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-09-18 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g (GLU PSZ, RYB, MLE)
Ogórek świeży 100 g
Kiełki rzodkiewki 5 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. (MLE)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Bitka wieprzowa z szynki pieczona 80 g
Sos dyniowy 100 g (MLE)
Makaron pełnoziarnisty świderki 200 g (GLU PSZ)
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Serek homo. naturalny 60 g (MLE)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Słupki papryki czerwonej 90 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Sałatka z brązowym ryżem, fasolą i szynką 150 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR) 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1995.07 kcal;
  • Białko ogółem: 110.22 g;
  • Tłuszcz: 76.99 g; Kw. tł. nasy.: 27.34 g;
  • Węglowodany ogółem: 222.97 g; W tym cukry: 30.40 g;
  • Błonnik pok.: 30.31 g;
  • Sól: 12.94 g
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK